• Imprimeix

Bústia de devolucions

La biblioteca disposa d'una bústia de devolucions per tal de facilitar als usuaris el retorn dels documents prestats fora de l'horari d'atenció al públic, i de complir amb l'article 3.5 de les Directrius IFLA/UNESCO per al desenvolupament del servei de biblioteques públiques:

3.5 Atenció a l’usuari
La política general i els procediments de la biblioteca s’han de basar en les necessitats i la comoditat dels usuaris, i no en les de l’organització i el personal. Només es poden oferir uns serveis de qualitat si la biblioteca és sensible a les necessitats dels usuaris, a les quals ha d’adaptar aquests serveis. Uns usuaris satisfets són els millors defensors de la biblioteca pública.
...
S’han d’oferir serveis que facilitin l’ús de la biblioteca; per exemple, bústies per retornar els materials fora de l’horari d’atenció al públic, equipaments d’autoservei per al préstec i les devolucions, i contestadors, correu electrònic o bústies de veu per comunicar-se amb la biblioteca fora de l’horari d’atenció al públic.

Cal tenir en compte que:
-els retorns no seran efectius fins que el personal de la biblioteca reculli els documents dipositats a la bústia i els validi al programa informàtic.
-l'usuari és responsable dels documents que té en préstec, per tant, en cas que la bústia estigui plena i no s'hi puguin dipositar més documents, no s'han de deixar a fora de la bústia per evitar la pèrdua del material. Es poden tornar el següent dia hàbil al taulell de recepció de la biblioteca, explicant que no es van poder dipositar a la bústia perquè estava plena, i no s'aplicarà cap penalització.

La biblioteca es reserva el dret de deixar la bústia fora de servei quan es prevegi una situació que pugui comportar danys per als materials dipositats (per exemple, Revetlla de Sant Joan, episodis de pluja...).

La bústia està situada a la porta de la façana lateral de la biblioteca, al costat del parc infantil del c. Sant Crist.

Data d'actualització:  17.07.2018