• Imprimeix

Fons bibliogràfic

Fons infantil i juvenil

Infantil entrada

L’Àrea Infantil i Juvenil de la Biblioteca Pública de Lleida, situada a la planta baixa, és l’espai dedicat a infants i joves de 0 a 17 anys, a les seves famílies i a aquelles persones interessades en el llibre i la literatura infantil i juvenil.

L’objectiu d’aquesta àrea és iniciar els infants en la lectura i el gust pels llibres, acompanyar-los en el seu desenvolupament lector i també proporcionar-los un centre d’informació a un nivell adequat per a cada edat.
En aquesta àrea s’hi poden trobar documents en diferents formats destinats tant al lleure com a l’educació i informació dels més joves de la casa, distribuïts en tres espais segons edats: bebeteca (0-3 anys), àrea infantil (4-12 anys)  i àrea juvenil (13-17 anys).

Els fons de menys ús estan situats al magatzem de la biblioteca. La consulta i el préstec d’aquests documents es pot sol·licitar presencialment o a través del correu electrònic (majors de 14 anys). Consulteu més informació a l'apartat: sol·licitud de documents del magatzem.

Els documents sol·licitats es serviran el següent dia hàbil o el dia que indiqui la persona sol·licitant.

Bebeteca

La Bebeteca s'adreça als més petits de la casa (0-3 anys) i als seus pares o acompanyants. És també l'espai en què la lectura és encara mirar, escoltar i compartir el llibre amb l'adult.

El fons està organitzat en dues seccions:

 • Secció adreçada als nadons on s'hi pot trobar: contes agrupats segons el seu format (llibres de cartró, de roba, vocabulari amb imatges, tàctils, etc.), revistes i material no llibre (CD, CD-ROM i DVD).
 • Secció adreçada als pares, futurs pares i als educadors on s'hi pot trobar llibres sobre: psicologia infantil, educació, embaràs i part, puericultura, etc.

 

"Benvinguts a la bebeteca": Emporteu-vos en préstec, amb el carnet del nadó, una motxilla amb un lot de materials de la bebeteca. Demaneu-la al taulell de l'àrea infantil.

 

Secció infantil

Aquesta secció s'adreça als infants de 4 a 12 anys i proporciona materials en diferents suports per a la lectura, l'oci, la formació i la informació.

El gruix més important de la col·lecció són els llibres, que estan organitzats en dos apartats:

 • Llibres de coneixements: classificats per temes (plantes, esports, música, etc.) seguint la Classificació Decimal Universal.
 • Llibres d'imaginació: contes, àlbums il·lustrats, còmics, etc. Estan classificats per edat lectora i identificats amb un gomet (gomet blau; a partir de 4 anys; gomet vermell: a partir de 8 anys; gomet verd: a partir de 10 anys).

 

Secció juvenil

La secció juvenil s'adreça als joves de 13 a 17 anys, així com als pares i educadors del públic adolescent.

Aquesta secció conté documents en diferents suports destinats a cobrir les necessitats d'informació, formació i lleure d'aquest públic.

Així, podem trobar-hi llibres de lectura com novel·la juvenil, còmics i còmics manga, pel·lícules, música, jocs i revistes i el centre d'interès de joves amb documents de temàtiques adreçades al públic juvenil i la secció de recomanats de Poker de llibres.

 

La sala també està equipada amb 5 ordinadors amb connexió a internet per a realitzar treballs d'ofimàtica.

La utilització dels equipaments és lliure i gratuïta. Els usuaris menors de 10 anys han de venir acompanyats per un adult i per als menors de 14 anys cal autorització prèvia del pare, mare o tutor.

Consulteu la normativa d'ús.

Infantil servei internet

L’Àrea infantil i juvenil ofereix als centres educatius el servei de préstec de maletes viatgeres i lots de llibres per a lectura col·lectiva.

Les maletes viatgeres són lots de llibres sobre una temàtica en concret. El servei està obert a la creació de nous lots temàtics a petició dels centres educatius.

Per fer ús d’aquest servei cal que el centre tingui un carnet de préstec per a centres, entitats i institucions.

•    Maletes viatgeres per a llars d’infants i centres d’educació infantil:  la confecció de la maleta serà feta sota demanda del centre per treballar diferents temes o centres d’ interès a l’aula.
•    Maletes viatgeres per a centres d’educació primària i secundària: la confecció de la maleta serà feta sota demanda del centre per treballar diferents temes o centres d’ interès a l’aula.
•    Lots de llibres per a lectura col·lectiva: són lots d’exemplars d’un mateix títol per a poder fer lectures en grup a l’escola.

Infantil - Lots

L'Àrea Infantil i Juvenil organitza les següents activitats per als diferents públics als quals s'adrecen els seus serveis:

 • Hora del conte.
 • Activitats a la Bebeteca.
 • Cicle de cinema fantàstic juvenil.
 • Recomanacions de lectures.
 • Tallers.
 • Xerrades.
 • Visites escolars.

 

Data d'actualització:  09.06.2018