• Imprimeix

Fons bibliogràfic

Fons general: àrea d'adults i de referència

 

El fons general es troba ubicat entre les plantes primera i segona de l'edifici de la biblioteca, a la Sala de Préstec i la Sala de Referència, respectivament.

Els llibres estan ordenats seguint la Classificació Decimal Universal.

Els fons de menys ús estan situats al magatzem de la biblioteca. La consulta i préstec d'aquests documents es pot sol·licitar presencialment o a través del correu electrònic. Consulteu més informació a l'apartat: sol·licitud de documents del magatzem.

Els documents del dipòsit se serviran el següent dia hàbil o el dia que indiqui el sol·licitant.

En aquesta sala de la 1a planta es troba la col·lecció de monografies (llibres sobre totes les matèries i literatura...) de la biblioteca, que es poden endur en préstec.

La sala està dividida en dues grans àrees, una a cada banda del taulell d'informació: àrea temàtica (coneixements) i àrea de literatura (novel·la, teatre, poesia i biografies).

Àrea Temàtica: Trobarem els llibres de coneixements classificats segons la CDU.
0. Generalitats. Biblioteques.
1. Filosofia. Psicologia. Lògica
2. Religió.
3. Ciències socials. Educació. Folklore.
5. Matemàtiques. Ciències de la Terra. Zoologia i Biologia.
6. Ciències aplicades. Cuina. Medicina. Informàtica i tecnologia.
7. Belles Artes. Jocs i espectacles. Esports.
8. Llenguatge. Lingüística. Literatura.
9. Geografia. Història. Biografia.

Àrea de literatura: novel·la, teatre i poesia.
Les novel·les publicades a partir del 1900, les trobareu a la secció de Novel·la. Les obres anteriors, estan classificades al número 8 segons la seva procedència.
Les novel·les fantàstiques, de terror, d’humor i els relats curts, així com les novel·les en format de butxaca, les trobareu al Claustre de l’Àrea Infantil i Juvenil.

La Sala de Préstec promociona els seus fons mitjançant els expositors de novetats que es poden trobar al Claustre de l'Àrea Infantil, i les seleccions mensuals de llibres de temàtiques diverses i mostres de novel·les recomanades que es troben als expositors de la sala.

 

Els centres d'interès són seccions que agrupen documents de la mateixa temàtica. La seva finalitat és facilitar l’accessibilitat dels usuaris a les col·leccions i oferir noves seccions temàtiques que els siguin d’interès.

Els centres d'interès que hi ha a la Sala de Préstec són: Accessibles, Dones i Feminisme, Cos i Ment, Itineraris, Novel·la de Viatges, Fil i Agulles, Titelles, Oposicions i Biografies.

Es poden identificar mitjançant les icones distintives.

La secció de còmic adult està ubicada al vestíbul de la primera planta.

Hi trobareu àlbums europeus, espanyols, americans, manga, clàssics i obres de referència de la història del còmic.

Per conèixer les novetats incorporades en aquesta secció, les activitats i publicacions relacionades (guies de lectura, butlletins, etc.), podeu subscriure-us al Blog de la biblioteca.

Secció de còmic

 

A la Sala de Referència, situada a la 2a planta, s'hi poden trobar tot tipus d'obres de referència i consulta: diccionaris, enciclopèdies, estadístiques, anuaris, manuals bàsics, etc., així com també llibres que pel seu interès la biblioteca consideri exclòs de préstec.

També hi ha punts de lectura per treballar o estudiar, connexió wi-fi i 3 ordinadors de consulta d'internet, que es poden utilitzar seguint la normativa d'ús.

Des d'aquesta sala hi ha l’accés a l'aula de formació i a l’Espai Màrius Torres.

Data d'actualització:  26.06.2018